make cash

неделя, 13 март 2011 г.

Днес протести срещу скъпите горива!


На много места в страната през днешния ден ще има протести срещу високите цени на горивата. Очаква се те да съберат около 15-16 хил. души. Поне толкова са заявили участието си в Интернет, предаде КРОСС.
В София протестиращите ще се съберат пред Народното събрание.
Над 1500 души от Благоевград са потвърдили участието си в автопохода, който започва рано сутринта до бензиностанциите, където колите ще бъдат зареждани за по 50 ст.
Исканията на протестиращите е да се намали акцизът и ДДС върху горивата, което според организаторите ще доведе до нормализиране на цените в търговията и производството и ще предпази от фалит много фирми, припомня БНР.
И в Габрово ще сипват бензин за по 50 ст., ще чистят стъклата си, ще помпят гуми, така че да се забавят максимално дълго време на бензиностанциите. Сборният пункт е в 12.00 ч. на гаровия площад.
В автошествието в Пловдив се очаква да се включат около 300 автомобила. Маршрутът обхваща много от основните улици и булеварди в града. Колите ще бъдат обозначени със стикери и ще карат бавно на аварийни светлини.
Във Варна протестът започва в 13.30 ч.
Протест срещу поскъпването на тока, водата и някои основни стоки организират от ВМРО в София. Шествието ще започне в 12.00 ч. от площад „Св. Александър Невски” до Министерски съвет

Няма коментари:

Публикуване на коментар