make cash

сряда, 9 март 2011 г.

Google придоби сайт за сравняване на цени в интернет за 37.7 млн. лири


Google придоби британския сайт за сравнение на цени по интернет BeatThatQuote.com за 37.7 млн. лири (60.98 млн. долара). Това е част от усилията на технологичната компания да разшири обхвата на своите интернет базирани услуги и да засили присъствието си във Великобритания, пише "Файненшъл таймс", предаде dnevnik.bg.
Сайтът BeatThatQuote.com дава възможност на потребителите да сравняват цените на различни продукти, сред които заеми, застраховки и комунални услуги. Той се конкурира с най-големите британски сайтове в тази пазарна ниша като Moneysupermarket.com и Comparethemarket.com. Със закупуването на сайта Google ще получат и технологията, която той ползва за сравняване на цените.

Въпреки че сделката като цяло не е голяма, придобиването на BeatThatQuote.com ще даде възможност на Google да подобри своята услуга за сравняване на кредитни карти във Великобритания. Така компанията ще получи по-бързи резултати за търсачката си, коментира "Файненшъл таймс".

Според управляващия директор на BeatThatQuote.com Джон Палеомилитес сделката с Google ще им даде възможност да предоставят по-прозрачно и качествено сравнение на наличните в интернет продукти и услуги.
Източник: Data.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар