make cash

петък, 11 март 2011 г.

Съвети от Google за изграждане на добър блог

Amit Agarwal е синтезирал в блога си полезни съвети от Google за правилно изграждане и поддръжка на блог. В поста му има още 2 полезни линка - към пълните съвети на Google за блогване и към един документ на компанията относно SEO оптимизации.
Ето и най-важните съвети за блогърите:


  1. Генерирайте пълни RSS публикации. Богатите на съдържание публикации радват посетителите на блога, защото няма нужда да отварят всеки път страницата ви, за да прочетат желаното съдържание. В дългосрочен план се оказва, че няма да загубите посетители на сайта, а по-скоро ще се появят повече верни абонати и фенове на блога ви.
  2. Колко често трябва да блогвате? Често обновяван блог представлява по-голям интерес за потребителите, стига публикациите в него да са смислени. Един качествен пост седмично си заслужава повече от ежедневни безполезни такива.
  3. Колко често трябва да блогвате? Често обновяван блог представлява по-голям интерес за потребителите, стига публикациите в него да са смислени. Един качествен пост седмично си заслужава повече от ежедневни безполезни такива.
  4. Оставяйте смислени коментари в другите блогове. Коментирайте по блоговете, които четете. Оставяйте смислени и полезни коментари за читателите. Така ще помогнете на някои от тях, а те, от своя страна, ще проявят интерес към автора на коментара и неговия блог.
  5. Използвайте категории и тагове. Добре организираното съдържание се гледа с добро око от посетителите.
  6. За какво да пишете? Потърсете из Google ключови думи и интересни теми от вашата област. Актуалните теми винаги са удобни за обсъждане, а ако имате неразрешен проблем, на който не може да откриете отговор - синтезирайте информацията си на едно място и помогнете и на другите читатели.
Автор: nofearinc

Няма коментари:

Публикуване на коментар