make cash

петък, 11 март 2011 г.

МВР погна двойниците, прибра луксозни коли



"Двойниците" е поредната акция, с която министър Цветан Цветанов се появява в медиите. "Става дума за коли с пренавити номера, като нередностите са извършвани основно в София и Перник", казаха за DataNews.bg от МВР.
Очаква се по-късно днес от вътрешното министерство да дадат повече подробности за схемата.
Тази акция е планирана с месеци, каза днес вътрешният министър. „Колегите прецениха, че днес е моментът, в който трябва да се пристъпи към реализация и това е подходът при всяка една специализирана операция”, посочи министърът.


До момента са спипани 13 луксозни автомобила с марки „Ланд крузъри”, „БМВ Х5”, „БМВ 7”, едно „Волво” и др. Десет автомобила вече са в областна дирекция - Перник, а другите са на територията на град София. Продължават процесуалните действия.
Белезниците са щракнали за 2 лица – основните организатори на извършеното. „Това са крадени автомобили, на които са пренабивали номера и рами на двигателите. Подготвили са документи, с които са ги официализирали като официално внесени и след това са продавали автомобилите на добросъвестни купувачи, незапознати с цялата криминална дейност”, обясни Цветанов.
В следствения процес може да излязат наяве още автомобили от тази схема за пренабиване на номера. Цветанов не отговори на въпроса дали хванатите автомобили са били застраховани. „В момента се извършват обиски, претърсвания и изземвания. Иззети са компютърни конфигурации, ключове от автомобилите, както и документи, подготвени за официализирането на автомобилите като нормални”, добави министърът.
 В по-късните часове на деня е възможно да има повече подробности около полицейската спецакция. Няма връзка между кражбата на автомобила на сина на културния министър Вежди Рашидов и случая с Феим Чаушев, уточни още Цветанов. Бившият заместник-външен министър Феим Чаушев беше задържан преди два дни при посредничество за откуп на краден автомобил на турски гражжданин.
Източник: Data.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар