make cash

сряда, 16 март 2011 г.

Twitter 5 години по-късно - 200 млн. потребителя и 1 млрд. туита седмично


Над 140 млн. туита всеки ден или около 1 млрд. седмично. Това е обемът съобщения, които минават през най-голямата микроблогинг услуга в света Twitter 5 години след създаването й. Ръстът само спрямо миналата година е 180%, отчитат от сайта, пише dnevnik.bg.

Първият туит е публикуван на 21 март 2006 г., а негов автор е съоснователят на услугата Джак Дорси. Той публикува семплото послание "каня колегите" ("inviting coworkers"), с което поставя началото на една от най-използваните мрежи за споделяне на информация в света.

Twitter започна да обявява статистика за поведението на потребителите си на изложението SXSW преди 3 години. Услугата успя да прескочи психологическата бариера от 1 млрд. туита на седмица за 2 години, 2 месеца и 1 ден по-късно.

В края на миналата седмица, когато Япония бе разтърсена от най-силното земетресение в историята на страната, последвано от унищожително цунами, бе отчетен и рекорд в употребата на услугата. Само в рамките на 24 часа потребителите на Twitter са публикували над 177 млн. съобщения. На-много туита за секунда - 6939 - е поставен при посрещането на новата 2011 г., отново в Япония.

От Twitter обявиха, че само в неделя към сайта са се присъединили над 572 хил. нови потребителя. Точна статситика колко е общият им брой обаче няма. През септември миналата година броят на регистрираните потребителите е бил 175 млн., а според различни източници в момента услугата е използвана от над 200 млн. души от цял свят.

За компанията в момента работят над 400 души или 3 пъти повече от 130 служителя преди година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар